Tere tulemast VoimaaCom’i kodulehele!

Mis on optimeerimine?

Pärast 1995. aastat valminud sõidukeis on üldreeglina elektrooniline kütuse sissepritsesüsteem, mida juhib ECU (Engine control unit) ehk mootori juhtseade. Mootori juhtseadmes on mälukivi koos tehase seadistuse ehk originaalprogrammiga. Muutmaks sõiduki kasutusomadusi ja iseloomu eesmärgipärasemaks, on seda mälukivi võimalik ümber programmeerida. Ümberprogrammeerimise ehk optimeerimise abil tõstetakse sõiduki võimsust ja vähendatakse üldjuhul ka kütusekulu. Seega on leidnud kinnitust, et ümberprogrammeeritud sõidukid töötavad peaaegu eranditult paremini ja kulutavad vähem kütust kui oma originaalseadistustega. Kasutusaegse järelevalve puhul vähenevad tõendatavalt ka heitgaasikogused. Teostame peaaegu kõigi elektroonilise juhtseadmega sõiduautode ja kaubabusside, raskesõidukite ning töömasinate ja mootorpaatide ja kaatrite optimeerimist.

VoimaaCom’i uusim eesmärk on anda oma panus, et ka Soomes saavutataks EL seatud biodiisli kasutuse protsentuaalsed piirid.

Teostame mootorite juhtplokkide programmeerimist nii autodele kui ka raskesõidukitele ning töömasinatele. Programmeerimise abil on võimalik vähendada kütusekulu ja samas ka heitgaase ning keskkonnakoormust. Need programmeerimised võimaldavad alustada ka diiselsõidukite puhul biodiisli kasutamist ilma mootori tippvõimsust kaotamata.